Azijn als schoonmaakmiddel? Wie weet?

Supermarkten hebben een griezelig vermogen om te overweldigen met hun schappen op schappen van wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en andere soorten huishoudelijke onderhoudsproducten die in feite zeer gevaarlijk zijn voor ons milieu. Wat de meesten van ons niet weten, is dat het meest kostenefficiënte, milieuvriendelijke en uiteindelijk effectieve reinigingsmiddel niet te vinden is in de was/schoonmaakafdeling van de supermarkt, maar in de kookzone!

Azijn is een goedkoper, “groener” alternatief voor de meeste hedendaagse schoonmaakmiddelen op chemische basis die giftig en zeer schadelijk voor het milieu zijn. Van ontgeuren tot vlekverwijdering, polijsten tot desinfecteren, azijn is eigenlijk een geweldig schoonmaakmiddel starbrite dat effectief, kostenefficiënt en milieuvriendelijk is.

Yahoo Shine heeft een lijst opgesteld met 25 manieren om schoon te maken met azijn als schoonmaakmiddel en het zou je verbazen in hoeverre azijn de manier kan veranderen waarop je je huishouden onderhoudt.

Het eerste en meest populaire gebruik van azijn is het verwijderen van wasmiddelresten en geur op handdoeken. Dit wordt gedaan door een kleine hoeveelheid witte azijn toe te voegen aan de laatste spoelcyclus, waardoor geuren en andere wasmiddelresten die zich in de strengen van uw handdoeken hebben opgehoopt, worden verwijderd.

Azijn is ook een geweldige geurverdrijver, omdat je het kunt gebruiken om hardnekkige geuren in je gootsteen en afvoer en zelfs in je afvalverwerking te verwijderen. Om van die geurtjes in de gootsteen af te komen, giet je een kopje zuiveringszout gevolgd door een kopje hete azijn door de afvoer. Laat de azijn en bakpoeder minstens vijf minuten intrekken voordat je ze afspoelt met heet water. Voor afvalverwijdering, vorm ijsblokjes uit azijn en gebruik dit met koud water om de verwijdering schoon te maken.

Het geheim van azijn zijn de natuurlijke zuren, die minerale afzettingen van allerlei dingen kunnen oplossen, van aluminium potten tot glaswerk en ovens. Vanwege zijn natuurlijke zuurgraad is azijn een geweldig reinigingsmiddel voor het reinigen van blikopeners, theeketels, ovens, aluminium potten, douchekoppen en douchedeuren, grills en magnetrons. Wat uw keuken betreft, u kunt ook werkbladen, koelkastinterieurs, porseleinen gootstenen en vaatwassers afnemen voor een volledig natuurlijke reiniging.

Azijn is ook een geweldige polijstmiddel voor items gemaakt van lakleer. Neem een schone doek en week deze in azijn. Gebruik deze vochtige doek om je leren items te wrijven. Geef ze een briljante, glanzende afwerking door ze af te vegen met een droge doek.

Van ontgeuren tot schoonmaken en polijsten, azijn is een geweldig alternatief voor de meeste schoonmaakmiddelen op basis van chemicaliën. Het is milieuvriendelijk, kostenefficiënt en al een nietje in de keuken. Wie had gedacht dat een eenvoudig culinair ingrediënt zo’n geweldig huishoudelijk schoonmaakmiddel zou zijn?

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *