Energiebesparende tips – Hoe warmtepompthermostaten uw energierekening kunnen verlagen

 

Het koud hebben? Zorgt het weer ervoor dat uw energierekening naar nieuwe hoogten stijgt? Vraagt u zich af hoe u op de een of andere manier kunt besparen op het verbruik van uw raam warmtepomp deurne zonder uw comfort op te offeren? Als u wilt weten hoe u uw energierekening tot 15% kunt verlagen, bekijk dan deze suggesties.

Waar ik woon, beleven we de vier seizoenen intens. We hebben zeer warme zomers en zeer koude winters. Daarom is het bijna onmogelijk om te leven zonder ons verwarmingssysteem te gebruiken. Als moeder met 3 kinderen kan het huishoudbudget echter wat krap worden. Dus probeer ik op zoek te gaan naar creatieve manieren om het energieverbruik te verminderen.

Wilt u weten hoe u uw energieverbruik met 15% kunt verminderen, dan volgen hier enkele handige tips.

1. Warmtepompthermostaten

Eerste dingen eerst. Ga naar de dichtstbijzijnde winkel en koop een programmeerbare thermostaat. Met geprogrammeerde thermostaten kunt u uw verwarmings-/koelapparaat zo instellen dat het automatisch uitschakelt of lager gaat wanneer u niet thuis bent.

2. De 8-urenregel

Programmeer je thermostaat om de temperatuur elke dag acht uur lang met 10-15 graden te verlagen (of te verhogen in de zomer). U kunt dit timen voor wanneer u niet thuis bent of wanneer u slaapt.

Als je deze twee tips opvolgt, zal je energiefactuur maar liefst 15% dalen. Wel een tip: plaats je thermostaten uit de buurt van ramen, deuren, tocht of skylines. Direct zonlicht kan de aflezingen van de thermostaat verstoren.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *