Familjevänliga badrumsrenoveringstips

Familjevänliga badrumsrenoveringstips

 

 

När man ska renovera ett badrum för hela familjen är det viktigt att tänka på både funktionalitet och säkerhet. Här är några familjevänliga badrumsrenoveringstips:

**1. Dubbelt handfat: Installera ett dubbelt handfat för att undvika morgonbrist. Detta gör att flera familjemedlemmar kan använda diskbänken samtidigt, vilket sparar tid.

**2. Duschkabin: Överväg att installera en duschkabin utan höga trösklar. Detta gör det lättare för äldre familjemedlemmar och små barn att komma åt duschen och minimerar snubbelriskerna.

**3. Säkerhetshandtag och stödhandtag: Inkludera säkerhetshandtag och räcken, särskilt nära toaletter och i duschen. Dessa ger stöd till människor i alla åldrar och kan förebygga fall.

**4. Badkar med låg entré: Föredrar du en badkarsrenovering, Badrumsrenovering välj en modell med låg entré. Det gör det lättare för små barn och äldre att ta sig in och ut.

**5. Barnsäkra skåp: Se till att skåpen är barnsäkra, särskilt om de innehåller rengöringsmedel eller vassa föremål. Installera barnlås för att förhindra tillgång till farliga ämnen.

**6. Hållbara och lättstädade ytor: Välj material och ytor som är slitstarka och lätta att rengöra. Detta är särskilt viktigt för att möta behoven hos barnfamiljer.

**7. Smart förvaring för leksaker och tillbehör: Inkludera smarta förvaringslösningar för leksaker, handdukar och andra badrumstillbehör. Öppna hyllor eller korgar kan hjälpa barn att komma åt och städa sina egna saker lättare.

**8:a. Halkfria plattor: Välj halkfria plattor för golvet för att minimera risken för fall, speciellt i en miljö där vatten ofta förekommer.

**9. Färgade och lättstädade väggar: Tänk på färgade väggar som är fläckbeständiga och lätta att rengöra. Detta är särskilt användbart i ett badrum som används av små barn.

**10. Mjukstängande toalettsits: Installera en mjukstängande toalettsits för att förhindra oavsiktlig fingerklämning och göra det lättare för barn att använda.

**11. Tillräcklig belysning: Se till att badrummet är tillräckligt upplyst för att skapa en säker och synlig miljö. Överväg olika ljuskällor för att möta olika behov.

Genom att införliva dessa familjevänliga element i din badrumsrenovering kan du skapa ett utrymme som möter behoven hos alla familjemedlemmar, från de yngsta till de äldsta.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *